• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
    • Апарат за автоматично понижение на артериално налягане- Руатон

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: 0181

     Апаратът рефлексотерапевтичен автоматичен за управлявано понижение на артериалното налягане “Руатон” е предназначен за терапевтично неинвазивно  въздействие  на биологично активните точки /БАТ/ на тялото на човека, оказвайки общо-регулиращо влияние на физиологичните системи на организма. Използва се за лечение на първична и вторична хипертензия, той контролира и смекчава състоянието на болните от хипертония с усложнения  като хипертрофия на лявата камера на сърцето, бъбречна недостатъчност, атеросклероза, исхемична болест на сърцето, а също предотвратява исхемични и хеморагични инсулти.

     Апарат за автоматично понижение на

     артериалното налягане – РУАТОН

     ЖИВОТЪТ Е ПРЕКРАСЕН

      

     Предисловие

                 Съгласно класификацията на Световната здравна организация /СЗО /, хората във възрастта до 65 години се считат за хора на средна възраст, от 65 до 90 години-възрастни, а от 90 до 120 години – се считат за хора на почтена старческа възраст. Обаче в днешно време средната продължителност на живота на човека не достига и 70  години, т.е. хората живеят по-малко с цели 50 години. Все повече млади хора вече страдат от хипертония и атеросклероза. Днес в света ежегодно 15 милиона души умират от усложнения, предизвикани от хипертонията, която е заболяване, причиняващо най-голяма вреда на здравето на хората по цялата планета. СЗО разглежда това заболяване като едно от десетте трудно излечими болести на ХХ век.

                 Но може с увереност да се каже, че хипертонията в ранния етап на заболяването може да се излекува. Някои изследователи предполагат, че ако профилактичните мерки и лечението са подходящи, то може би би могло да се намали броят на болните и смъртността с 50%.

                 Русия е една от страните с високо ниво на заболеваемост от хипертония.

      

     Възникване на хипертонията

                 Артериалната хипертония представлява най-разпространеното  сърдечно-съдово заболяване в света. Заболеваемостта е свързана с нивото на индустриализация, регионални и расови фактори. Сред възрастните хора в Европа и Америка   /във възрастта 35-64 години/ болните от хипертония  са повече от 20%, в Германия-27,7%, в Китай надминават 150 милиона души. В Русия и в страните от бившия СССР заболеваемостта от хипертония /при хора във възрастта 35-64 години/ съставлява 36,7%, във Финландия достига 45,3%.

                 В началния стадий на заболяването хипертония няма субективни симптоми и лечението започва само тогава, когато възникнат  главоболие и пристъпи на стенокардия.

                 Хипертоничната болест се подразделя на няколко стадия:

     В първия стадий на заболяването често няма никакви забележими симптоми. Отбелязва психологическа напрегнатост, емоционална възбуда, световъртеж, главоболие, неясно зрение, шум в ушите, безсъние и разсеяност. В ранните стадии артериалното налягане се повишава само за кратко време, но при  развитие на процеса на заболяването то устойчиво продължава да се повишава, предизвиквайки увреждане на вътрешните органи.

     Вторият стадий на заболяването се характеризира с по-високо и устойчиво артериално налягане /АН/, при това АН рязко се повишава до 200/120мм Hg , усеща се остро главоболие, влошаване на зрението, учестено сърцебиене и задух, блед цвят на лицето, шум в ушите, световъртеж, обилно потоотделяне, така също може да възникне остра сърдечна, церебрална и бъбречна недостатъчност, хипертрофия на лявата камера. На очните дъна може да се наблюдава спазъм на артериолите.

     Трети сдадий на хипертонична болест. Характеризира се със значително и стабилно  повишение на артериалното налягане и прогресиране на атеросклерозата на големите съдове. Горната граница на АН достига 200-230мм Hg. Хипертрофията на миокарда в съчетание с разширение на сърцето водят до възникване на хипертонична болест на сърцето. При някои болни с хипертония могат да бъдат открити задебеляване на междукамерната преграда и разширение на лявото предсърдие.

                 Последиците от повишеното артериално налягане са известни на всички. Най-опасната е инсултът. Поддържането на артериалното налягане на определено ниво се явява необходимо условие за нормалната работа на всички жизнено важни органи, особено сърцето, главния мозък и бъбреците. Продължителното повишение на артериалното налягане на свой ред ускорява патологичните изменения  в кръвоносните съдове, ускорява възникването на исхемична болест на сърцето, образувайки порочен кръг.

      

     Причини за възникване на хипертония

     1.Наследствени фактори. Изследвания показват, че ако родителите имат повишено артериално налягане, то при техните деца вероятността от заболяване от хипертония съставлява 45%.

     2.Пълнотата и излишното  тегло на тялото. Клинични наблюдения показват, че броят на пълните хора, страдащи от хипертония е 2-6 пъти по-голям от броя на хората с нормално тегло.

     3.Социално-физиологическифактори.Обикновено се счита, че продължително преобладаване на психически конфликти и стрес се явяват важна причина за възникване на

     хипертония.

     4.Фактори на храненето.Многобройни изследвания показват,че прекомерната упо- треба на натриева сол,злоупотреба с алкохол,кафе,извънредно чревоугодничество и нали- чие в храната на мастни киселини могат да доведат до повишение на артериалното налягане

     Методите за лечение на хипертонията с помощта на средствата на  традиционната китайска медицина наброяват няколко хилядолетия клинична практика. Китайските методи за лечение произлизат от концепцията “организмът като единно цяло”, т.е. хармония и координация  между вътрешните органи и други части и структури.

     Апаратът за лечение на повишено артериално налягане под название “Руатон” е предназначен за комплексно лечение на хипертония и съпътстващи заболявания, получил е широко разпространение  в много страни в света, преминал е голям брой клинични изпитания в Русия, където е заслужил положителната оценка  на специалистите. При болни с хипертония той лекува основната причина за заболяването, а не само нейните симптоми, което позволява да се излекува повишеното артериално налягане в самата му основа. Този апарат широко се използва в Китай, Югоизточна Азия, Япония, Европа, САЩ. Резултатите са потресли  всички специалисти, работещи в областта на лечение на хипертонията. В днешно време той се явява незаменим апарат  за лечение на хипертония.

                 Многобройни клинични изпитания показват, че лечението с помощта на апарата  “Руатон” оказва стабилизиращо действие, понижава високото артериално налягане у хипертоници и повишава ниското налягане у хипотоници, но когато налягането е понижено до нормално ниво, то по-нататъшно изменение  не настъпва. Затова лечението не оказва странични действия и не може да предизвика различни странични реакции, подобни на тези, които настъпват при медикаментозно лечение. Лечението на хипертонията с помощта на апарата “Руатон” именно затова е високо ефективен. Той е заслужил високата  оценка  на специалистите и болните. В Германия  този апарат вече е включен в състава на средствата, влизащи в сферата на медицинското застраховане.  Използвайки този апарат, болните от хипертония могат да забравят за лекарствата.

                 Целта на лечението се състои в регулиране на различни функции на човешкия организъм и възстановяване на тяхното равновесие.

      

     Инструкция

     1. Предназначение.

     Апаратът рефлексотерапевтичен автоматичен за управлявано понижение на артериалното налягане “Руатон” е предназначен за терапевтично неинвазивно  въздействие  на биологично активните точки /БАТ/ на тялото на човека, оказвайки общо-регулиращо влияние на физиологичните системи на организма. Използва се за лечение на първична и вторична хипертензия, той контролира и смекчава състоянието на болните от хипертония с усложнения  като хипертрофия на лявата камера на сърцето, бъбречна недостатъчност, атеросклероза, исхемична болест на сърцето, а също предотвратява исхемични и хеморагични инсулти.

                 Апаратът се прилага в домашни условия и лечебно-профилактични заведения.

     Условия за експлоатация, транспорт и съхранение:

     • Температура на околния въздух – t 10-35 СО
     • Относителна влажност на въздуха / при t  25 СО/ - не повече от 95%.
     • След пребиваване при температура на околната среда по-ниска от 10 СО паратът трябва да остане при стайна температура не по-малко от 2 часа преди началото на работа.
     • Апаратът се транспортира с всички видове транспортни средства в съответствие с изискванията и правилата за транспорт на товари, действащи за всеки вид транспорт.
     • Апаратът трябва да се  съхранява в закрити складове в  опаковката на предприятието-производител.
     • Не допускайте попадането на преки слънчеви лъчи.
      • Изходна честота на импулсите:50, 75, 100Hz -три типа с допустимо отклонение 15%.
      • Амплитуда на изходните импулси: 0-18V/натоварване 500 Ом/
      • Продължителност на импулса: 1 мсек.
      • Мощност 3V /батерии LR  6 тип АА/1,5V х2/.
      • Масата на апарата без комплекта принадлежности-170 г.
      • Габаритни размери/мм/ - не повече  14х99х28.
     1. Основни технически данни за електронния апарат Руатон

      

     Таблица 1

     Зададено времв

     10 минути

     15 минути

     20 минути

     Продължителност на импулсния режим

     5 минути

     /по 30 сек

      на 1 минута/

     8 минути

     /по 30 сек

      на 1 минута/

     10 минути

     /по 30 сек

      на 1 минута/

     Продължителност на електростатичния режим

     5 минути

     /по 30 сек

      на 1 минута/

     7 минути

     /по 30 сек

      на 1 минута/

     10 минути

     /по 30 сек

      на 1 минута/

     Време на зареждане: 32 сек. + 6,4 сек.

     Време на зареждане: 2 сек. + 0,4 сек.

                

     Този апарат съответства на изискванията за мрежово напрежение за оборудванеIEC601-1-BF.

     3. Комплектоване

     Апаратът “Руатон” се състои от:

     • Основна част.
     • Кабел с ушни клипси и щепсел.
     • Ръководство за експлоатация  с инструкция за приложение.
     • Кутия.
     • Потребителска опаковка.
     • Две батерии  LR6 тип ”АА” /1,5V/ 

     Внимание!

     Ушните клипси, поставени в комплект с апарата са предназначени за използване с дадения апарат. В случай на повреждане на ушните клипси за тяхната замяна молим да се използват ушни клипси, произведени от нас за дадения апарат, за да се обезпечи нормално използване на апарата.

     4. Описание на работата

                 За осигуряване на хигиенните изисквания се препоръчва преди сеанса на лечение да се обработят ушните клипси с тампон, напоен с 95% спирт.

     4.1. Подготовка:

     Отвийте винта за закрепване на кутията за батериите на задната страна на апарата, свалете капака на кутията и поставете две батерии LR6 “АА” /1.5V/ в кутията, съблюдавайки ориентировката за + и - , затворете капака на кутията  и завийте винта.

     Поставете щепсела  в буксата /1/ на апарата и надеждно го закрепете.

     Закрепете кабела с ушните клипси/21/ с метални електроди/22/ на тилната страна на ушите, в ямката на задушните падини.

                 Натиснете ръчните електроди /8/. Затова вземете апарата в дясната ръка и поставете малкия, безименния и средния пръст на ръчните електроди /8/.

     Внимание!

     Забранява се поставянето в апарата на стара и нова батерия или батерии отразличен тип, не бива да се използва акумулатор.

     Забранява се използването едновременно на заредена и разредена батерия.

     4.2. Включване на апарата:

     Завъртете ключа /2/ по посока на часовниковата стрелка до щракване. Настъпва светване на целия течно-кристален дисплей. Става самопроверка на апарата и подготовката му за работа. Отметката на времето /16/, на мощността на импулса /14/ се поставят на “0”.

     След завършване на работа  при привеждането на апарата в изходно положение, той се намира  в режим “очакване”. Този режим продължава повече  от 60 секунди, след което апаратът преминава в “спящ режим”. С натискане на бутона “Време за лечение” може да го върнете в изходно работно състояние.

     По време на натискане на бутоните и по време на провеждане на процедурите апаратът ще издава щракане, приличащо на “пчелно жужене”. /2/ сила на звука се регулира самостоятелно за всеки пациент. Ако на течно-кристалния дисплей /9/:

                 -са осветени цифрите 0:0, това означава, че апаратът е  готов за работа и може да се пристъпи към по-нататъшни операции по лечението.

     -са осветени цифрите 88:88, необходимо е още веднъж  да  изключите  и след това да включите апарата.

     - “...”  означава,  че зарядът на батериите е нисък и следва да изключите апарата, да поставите нови батерии, след това отново да включите апарата.

     4.3. Инсталиране:

              I. Работата на апарата е възможна в два режима: необходимо е да изберете единия от тях:

              I. 1. Автоматичен-апаратът работи по зададени параметри за честота и време, затова  ползвателят трябва да включи апарата и да натисне бутона “Автоматичен избор на импулса” /3/; при това на течно-кристалния дисплей  ще светят индикаторите “Автоматичен режим”; /12/-честота на импулса, /20/-знак за автоматично подаване на импулса.

              I. 2. Режим “Ръчен избор” – за това е необходимо:

     След включване на апарата /виж пункт 2/ натиснете бутона “Ръчен избор на импулса” /4/.  

     • Поставете необходимата за лечение честота на импулса, в зависимост от състоянието на болния, натиснете бутона/4/.
     • 50 Hz  - натиснете1 път
     • 75Hz- натиснете 2 пъти
     • 100 Hz-натиснете 3 пъти
     • Връщане към изходната честота- натиснете 4 пъти

     При това ще светне съответстващият индикатор за честота /12/.

              Препоръчва се първите 3-4 процедури да поставете честота на импулса 50 Hz. Следващте 3-4 процедури да използвате честота 75 Hz, следващите 3-4 процедури-100 Hz. След това редувайте честотата на импулсите по същия начин.

              II. След това натиснете бутона “Време за лечение”/7/, за да изберете значение, в зависимост от потребностите на пациента, при това се осветява индикаторът, съответстващ на избраното време /17/, /16/.

              10 минути – натискате 1 път.

              15 минути – натискате 2 пъти.

              20 минути – натискате 3 пъти.

              След поставяне на времето за лечение сигналът “Оставащо време” /16/ ще свети на постоянна честота.

              Препоръчва се през първия месец на провеждане на процедурите да използвате време за лечение – 10 минути. Следващите месеци може да увеличавате постепенно времето за лечение при по-високи стойности на артериалното налягане.

                             Забележка:

     1. За възрастни хора се препоръчва използване на време за лечение до 10 минути.
     2. През първите седмици се препоръчва да използвате ръчен режим на работа.

                             Забележка:

              -изборът на време за процедурата 10 минути  означава импулсна процедура с продължителност 5 минути и електростатична процедура с продължителност 5 минути.

              -ако зададете време за процедурата 15 минути, се осъществява импулсна процедура с продължителност 8 минути и електростатична процедура с продължителност 7 минути.

              -ако поставите време за процедурата 20 минути, се осъществява импулсна процедура с продължителност 10 минути и електростатична процедура с продължителност 10 минути.

     4.4.  Лечение:

     III. Регулирайте силата на тока до приемливо за Вас ниво (Вие ще усещате слабо боцкане в акупунктурните точки на ушните миди) чрез бутон /5/ усилване “+” или бутон /6/ намаляване “-” на мощността на импулса. При възникване на неприятни усещания на ушните миди може да се намали силата на тока, като се натиска бутона “намаление на мощността на импулса” /-/. Когато на индикатора започне обратно отброяване на времето, възниква нарастващо по сила  боцкане в биологично-активните /акупунктурните/ точки на ушните миди /импулсно въздействие/. Ако по време на процедурата  усещането на боцкане на ушните миди изчезне или отслабне, необходимо е да се усили посредством бавно последователно увеличаване на  силата на тока, поставяйки на по-голямо значение цифрите до 5,6 ..., и т.н., до достигане на комфортно усещане под електродите.

                 След като сте избрали необходимита честота, време и мощност на импулса започва обратно отчитане на времето. Ако болният усеща боцкане само в едното ухо, трябва да регулирате положението на пластините на двете уши по такъв начин, че боцкането да се усеща на двете уши. Индикаторът за подаване на импулса на ухото /13/ ще свети постоянно.

              Усещането за боцкане изчезва след изтичане на 30 секунди от импулсния режим, угасва индикатора на зададената честота и апаратът автоматично преминава в електростатичен режим. При това на екрана на дисплея се появяват мигащи електронни пунктирани линии в продължение на 30 секунди. По време на всяко включване на  електростатичния режим автоматично се блокират бутоните “плюс+”  и “минус-“. Вследствие се прекратява възможността да се промени силата на електрическия импулс. След  спиране на електростатичния режим на екрана на апарата изчезват мигащите пунктирани линии на дисплея.

              Когато обратният брояч на времето дойде до значение “0” в апарата се издава щракане - това означава, че процедурата е завършила и ползвателят трябва да изключи апарата.

     4.5.  Изключване на апарата:

     IV. Изключете апарата с бутона on/off /2/.

     1. V.    Свалете ушните клипси /21-22/ и ги сложете заедно с апарата в кутията.

     5. Указания по мерки за безопасност

     Апаратът, предвид на използвания нисковолтов източник на напрежение не представлява опасност за пациента.

     Апаратът съдържа чупливи елементи. Пазете го от удар и падане.

     6. Предпазни мерки

     • Забранява се използването  на апарата от пациенти с кардиостимулатар.
     • Забранява се  използването  за бременни жени и за пациенти с инфекциозни заболявания и злокачествени тумори.
     • Забранява се  закрепването на ушните клипси на ушите, ако те имат белези от рани, драскотини или възпаление.
     • Забранява се използването на апарата по време на управление на автомобил.
     • Не допускайте контакт на включен апарат с метални предмети.
     • Не съединявайте една към друга двете ушни клипси.
     • Не използвайте апарата, вземайки вана или ако вашето тяло е влажно от пот.
     • Забранява се използването на апарата в присъствие на възпламенителни газове.
     • Едновременно свързване на пациента към високочестотна хирургическо оборудване може да доведе до изгаряне в точката на контакта на  електродите  на апарата и до възможна повреда на апарата.
     • Експлоатацията на апарата в близост /напр. 1 м/  до късовълново или микровълново терапевтично оборудване, а също така до други електрически прибори, може да предизвика неустойчивост на извода на апарата.

     7. Общи препоръки

                 Въздействието се осъществява на кожната покривка.

                 Лечението се провежда лежейки или седейки в удобна поза. Преди и след лечението измерете артериалното налягане, за да установите лечебния ефект. Ако понижението на налягането не е очевидно, следва спокойно да поседите и след 30 минути отново да измерите налягането, за да определите отдалечения ефект.

                 За повишаване на ефекта от лечението  преди използването на апарата изтрийте ямките на ушните миди с гореща  кърпа или памучен тампон, напоен със спирт.

                 Времето на използване на  апарата при всяка процедура не трябва да надвишава 20 минути, за да не се допусне твърде значително понижение на артериалното налягане.

                 Ефектът от лечението при болни с различни причини за заболяването може да се различава, но във всеки случай  при последователно лечение ще бъдат постигнати положителни резултати.

     8. Грижа и обслужване

                 Апаратът трябва да се съхранява на недостъпно за деца място.

                 След приложението на апарата приберете  ушните клипси и основния корпус в специална кутия.

                 За обезпечаване на хигиенните изисквания се препоръчва преди сеанса на лечение и след неговия край да обработите ушните клипси и корпуса на апарата с тампон, намокрен със спирт.

     Внимание!   

     Не допускайте замърсяване на околната среда; принадлежностите на

     апарата и използваните батерии  трябва да се утилизират в съответствие с общите правила

     за  утилизация на електрически прибори.

      

      

     9. Характерни неизправности и методи за тяхното отстраняване

     Симптоми

     Анализ на причите

     Препоръки за отстраняване на повредата

     Апаратът не работи /няма импулси на изхода/

     Неправилно поставена батерия

     Изключетеа апарата. Поставете правилно батерията и отново го включете.

     Не работи дисплея

     Разредена батерия

     Изключете апарата. Заменете батерията с нова и отново го включете

     Няма импулси на изхода

     Неправилно поставена батерия

     Изключете апарата. Извадете батерията и я поставете правилно.

     Неправилно поставен кабел или не плътно съединение в гнездото

     Правилно поставете кабела в гнездото

     Скъсване на кабела

      

      

     Обърнете се към производителя или сменете кабела

     Неизправност на апарата

     Обърнете се към производителя

     Не работи зумера

     Неизправност на зумера /музикалната схема/

     Обърнете се към производителя

     Прочие

      

     Обърнете се към производителя

      

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter