• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
    • Чорапи за диабетици със сребърна нишка

     Variform
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: 6111
     Чорапи за диабетно стъпало - целта е да се избегне  нараняването или избегне дразненето на вече отворени рани по стъпалото на диабетик 
     Поради сериозността на нараняванията , болните от диабет пациенти, трябва да внимават много при избора на чорапи и обувки. Изборът на обувки с шевове или материал, който не може да диша причиняват наранявания или влошаване на диабетното стъпало . След избора на обувки , трябва да се внимава при избора и закупуването на чорапи. Изборът на чорапи несъобразен с факта че сте диабетик , могат да предизвикат търкания и да доведат до рани върху чувствителните стъпала на хората с диабет. Тези чорапи , са по-скъпи, от обикновените чорапи. Качеството на чорапите за диабетици е високо , не може да се прави компромис с цел да спестят средства. При пазаруване на чорапи, болният от диабет трябва да прецени комфорта който му предлагат , вида влакна използвани за изработка , както и качеството на дизайна. Естествените влакна като памук често се считат за най-добри, макар производителят да добавя малко изкуствени влакна, които са предназначени за създаване на бариера за изпотяване то на стъпалата . Тези чорапи за диабетици може да са дори по-добри и по удобни от направените само от естествени влакна. Има два вида обикновени и със сребърна нишка 
     1. Горната част на чорапите e с малко ластици за да може да се получи най – добро прилягане на крака, като се избягва прекомерен натиск. 
     2.Наличие на допълнително втъкана сребърна нишка подобрява кръвообръщението и ускорява зарастването на вече образувани рани. Това произтича от мощните антисептични свойства на среброто.
     3. Хоризонталната част на чорапите е направена , така че да се увеличи гъвкавостта и комфорта при прилягането на крака, без излишно напрежение. 
     4. Шевовете са плоски , тънки и ситни- направени специално за да се избегне дразненето на пръстите на краката . 
    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter