• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
    • Големи топки за раздвижване и тренировки

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: 0722
     Ако луксозният, ергономичен стол, върху който прекарвате 8 часа от работния си ден, ви убива, е време да го замените. Седнете за половин час на голяма гумена топка. Релаксиращите мързеливи движения стават от само себе си, без да полагате каквито и да е усилия. Затова модата на големите топки бързо и агресивно превзема офиси, салони за фитнес и клубове по аеробика по цял свят. 
     Създадени за нуждите на болни и обездвижени деца, днес топките все по-често заменят работния стол в офиси и учреждения, а фитболът от популярен спорт става ежедневна гимнастика, за която не трябва да се отделя време и място. Не налага специален екип. Просто ставате от стола и сядате върху топката. Тя поема тежестта на тялото и я разпределя равномерно. В стремежа си да пазим равновесие държим мускулите напрегнати. Гръбнакът естествено заема правилна позиция, която освобождава дисковете от притискане.
     Топка с диаметър 65см. или 75см.
     Вибрациите на гуменото кълбо изпращат сигнали до всички органи и системи подобно лечебното въздействие на ездата - обезболяват, стимулират надбъбрека, перисталтиката на червата и активизират функциите на жлъчния мехур, жлъчката и стомаха, разказва кинезитерапевтът Незабравка Генчева, която е автор на специално ръководство за фитбол. Пружинирането на топката освобождава напрежението във врата и плещите и така докато работите, правите и гимнастика .Достатъчно е 2-3 пъти през работния ден да се седи за 30 минути върху топката и раздвижването е гарантирано. Гърбът, вратът и раменете ще получат нужния отдих от неправилната поза. Разбира се, една е методиката за раздвижване, съвсем друга за лечение и спорт. За по-амбициозните има комплекс упражнения, които се усвояват по време на тренировки. За хора със здравословни проблеми са разработени индивидуални програми в зависимост от заболяването. 
     Упражненията помагат при детска церебрална парализа, раздвижват хора с неврологични заболявания - мускулна дистрофия и мултиплена склероза, възстановяват след травми, инсулт и инфаркт. Играта с топка е особено полезна за бременни. У нас вече се организират курсове, в които бъдещите майки се обучават. Отскоро атрактивният спорт влезе и в училищата. Разноцветните топки с голям диаметър са атракция за по-малките, а за каките и батковците са мотив да не кръшкат от часовете по физкултура. На пръсти се броят училищата у нас, които са вкарали фитбола в физкултурния салон.С топките могат да играят малки деца и възрастни, но те трябва да са под контрол, за да не паднат от кълбото, което се търкаля бързо и отскача. Топката е хитър гимнастически уред, който не заема място, защото въпреки големия си диаметър спокойно влиза под бюрото. Височината й е съобразена с ръста на всеки, но най-използвани са тези от 75см, които са с височина на табуретка. Ярките цветове слагат акцент и се вписват и в най-изискания интериор.
    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter