• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
    • Полимерна ваничка за очи

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: 0206
     Полимерната ваничка е изработена от екологично чиста медицинска пластмаса и се използва за промиване и вакуумен масаж на окото.
      
     Приложение: 
     1. За промиване на очите при лечение на глаукома, различни видове кератити, хронични увеити, иридоциклити, конюктивити и гнойни процеси в роговоцата. 
     2. За промиване на очите при хора, работещи в прашна среда, в цехове с висока температура, в морски условия, занимаващи се със заварка и т.н. 
     3. За профилактично промиване на очите при силна умора на очите. 
     4. За вакуумен масаж с цел подобрение на хемодинамиката на окото. 
      
     Начин на дезинфекция: 
     1. В домашни условия ваничката се дезинфекцира с 3% разтвор на пероксиводород или 1% разтвор на хлорамин чрез двукратно промиване с марлена салфетка, напоена в горепосочените разтвори, с интервал от 15 минути. 
     2. В условия на лечебно-профилактични учреждения след предстерилизационното почистване на да се стерилизира в 6% разтвор на пероксиводород при температура не по-малка от 18°С в продължение на 6 часа, след което да се промие със стерилна вода. 
      
     Начин на провеждане на процедурите за промиване на очи: Ваничката се пълни с разтвор запромиване на очи до нивото на горната черта. Вместимостта на ваничката е 20 мл. След това се взема със палеца и средния пръст, така че да може свободно да се натиска дъното с показалеца. Да се наложи към миглите на отвореното око, така че те да се потопят във разтвора. С леко натискане на показалеца към дъното да се регулира повишаването на нивото на разтвора, което позволява по-качественото провеждане на процедурата. 
      
     Процедура за провеждане на вакуумен масаж: Вакуумният масаж се провежда само по предписание и наблюдение на лекуващия лекар. Празната ваничка плътно се налага към миглите на затвореното око и чрез периодично натискане с показалеца към дъното на ваничката се извършва масаж в продължение на 1-3 минути. 
     Внимание! Не е разрешено да се създава вакуум във ваничката чрез натискане на стените. Интензивността на масажа се регулира спред усешането на пациента. Масажът не трябва да предизвиква болка или други неприятни усещания. 
      
     Условия за съхранение: След приключване на процедурите ваничката трябва да се измива в течаща вода с помощта на миещ препарат, след което да се изсуши и да се постави в кутийка или плик. Да се съхранява на сухо, защитено от слънчева светлина място, далеч от отоплителни уреди. При съхранение на температура по-ниска от 10°С преди провеждане на процедурите ваничката трябва да се държи при стайна температура в продължение на 2 часа или във гореща вода с температура 40-50° за около 20 минути. 
      
     Срок на годност: Годно не по-малко от 5 години от датата на производство указана на опаковката.
    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter