• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
     • Пояси и бандажи

      Корсетът е помощно устройство, което фиксира, стабилизира и разтоварва гръбначния стълб.

      Този тип ортези нормализират мускулния тонус и формират физиологично правилно положение на тялото, което спомага за облекчаване на мускулен спазъм и болки в гърба. Корсетите са предназначени за лечение и профилактика на заболявания на гръбначния стълб.

       

      Можете да срещнете неговите обозначения като „скоба за гръб”, „корсети за гърба и гръбначния стълб”, „медицински корсет”.

       

      Критерият за назначаването на продукта "ортопедичен корсет" е болка. Затова изборът на продукт се основава на частта от гръбначния стълб, в която се проявява болковият синдром - тези продукти намаляват болката, поддържат и осигуряват правилното положение на гръбначния стълб и се използват при заболявания на гръбначния стълб.

       

      Ако разделим задачите по използването на ортопедичен корсет и се ръководим от различни заболявания на гръбначния стълб, продуктът може да има ефект както върху всички части на гръбначния стълб, така и върху неговата специфична зона – част от гърба. Те се класифицират в:

      - лумбална скоба - на лумбалната област, за стабилизиране на гръбначния стълб в правилната позиция и по-специално за фиксиране на лумбалната област

      - коректори за стойка - корекцията на стойката е в ход, те ви позволяват да поддържате правилната стойка.

       

      Ортезата е медицинско изделие, което осигурява механична опора на ставата. Използват се при нестабилност на лигаментния апарат, спортни травми, артрит, след операции.

      Основната функция на използването на обездвижващи продукти е подобряването на функциите на опорно-двигателния апарат. Те осигуряват спокойствие, подобряват функцията на крайниците, облекчават болката, помагат за намаляване на периода на рехабилитация. По предварителна уговорка ортезите се разделят на групи:

      -          за ставите на ръцете (фиксатори за раменете, китките, лактите, пръстите - облекчават болката, коригират);

      -          за ставите на долните крайници (наколенки - облекчават проблемите с коленете при изкачване и спускане.

      Ортезите могат да се използват при дейности, които включват риск от навяхвания. Такива ситуации могат да възникнат при спортуване. В този случай продуктът предотвратява нараняване.

     • Филтър
    • Последно гледани
    • Newsletter