• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
    • Тренировъчни очила Relax

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     Изчерпан
     Арт. №: 1036
     Очилата Relax са подходящи за хора, чиято работа или учение е свързана с интензивно натоварване на очите, както при нормално зрение, така и при късогледство и далекогледство. Te облекчават напрежението, поправят недостатъците на зрението и действат като профилактично средство.Начин на употреба:Отначало проверете зрението си с помоща на диоптрична таблица в брошурата. Използвайки очилата Релакс ще установите,че с тях виждате по-добре. Контролирайки зрението си в хода на тренировките ще се убедите,че то се подобрява.
     В началото трудно се свиква да се гледа през дупчиците на перфорираните леши,но след 2-3 дни ще престанете да ги забелязвате.Погледайте телевизия,почете или просто се оглеждайте наоколо без да фиксирате вниманието си върху процепите на лещите и ще се убедите,че с тренировъчните очила виждате толкова добре,колкото и с диоптричните ви очила,без да усещате обичайното напрежение.
     Постепенно установете продължителността на една тренировка до 10-15 мин.,а общото време на упражненията за дена до 30-40 мин.
     Не използвайте очилата,когато шофирате или ходите по улицата
     Начин на употреба
     Отначало проверете зрението си с помоща на диоптрична таблица в брошурата. Използвайки очилата Релакс ще установите,че с тях виждате по-добре. Контролирайки зрението си в хода на тренировките ще се убедите,че то се подобрява.
     В началото трудно се свиква да се гледа през дупчиците на перфорираните леши,но след 2-3 дни ще престанете да ги забелязвате.Погледайте телевизия,почете или просто се оглеждайте наоколо без да фиксирате вниманието си върху процепите на лещите и ще се убедите,че с тренировъчните очила виждате толкова добре,колкото и с диоптричните ви очила,без да усещате обичайното напрежение.
     Постепенно установете продължителността на една тренировка до 10-15 мин.,а общото време на упражненията за дена до 30-40 мин.
     Не използвайте очилата,когато шофирате или ходите по улицата.
     Свойства на тренировъчните очила
     При използването на тренировъчните очила Релакс вие ще подобрите зрението си и ще го запазите за дълго време.
     Тренировъчните очила:
     -премахват напрежението след дълго зрително натоварване
     -осигуряват отпускане на очните мускули;създават условия за отстраняване на общата умора на организма,на разсейването на вниманието и сънливостта
     -конусовидната форма на отворите осигурява яснота на разглеждания предмет
     -плоските лещи при хоризонтално разположение на конусовидните отвори увеличават дълбочината на фокуса от центъра към периферията на гледания предмет 
     -изрязаната част в долния край на лещите позволява четенето и разглеждането на предмети без снемането на очилата.
     Непрозрачните лещи на тренировъчните очила Релакс имат специално разположени отвори,които 4-5 пъти отслабват потока на разсеяната светлина,която обикновено попада в окото.Фактически през централната оптическа зона на окото попада само светлината от разглеждания предмет,предизвиквайки ефект на рязко увеличаване на разрешаващата способност(яснота) на изображението на окото.
     Затова значително спада напрежението на очните мускули,които контролират свиването на зениците.В резултат на отпускането,зеницата може лесно,без излишно напрежение да променя фокусиращата си способност,увеличавайки остротата на зрението 2-3 диоптъра,а понякога и с повече.
     Намаляването на напрежението на акомодацията на зрителния орган,довежда до съответното намаляване на напрежението на централната нервна система,особено при невротични състояния.
     Тоест появява се полезно тренировъчно натоварване на отслабналите ненатоварени мускули и обратно,умерено се разтоварват пренатоварените мускули на окото.
     Упражнения за тренировка на очите при употребата на очилата Релакс
     Преди тренировка отпуснете очите като ги затворите за 7-10 секунди.Можете да го правите преди всяко упражнение.Упражненията се изпълняват с очилата.
     1.Гледайте право напред 2-3 сек.След това поставете палеца на дясната ръка срещу носа на 25-30 см от очите.Концентрирайте погледа на върха на пръста за 4-5 секунди и след това отпуснете ръката.Повторете 10 пъти.
     2.Плътно затворете очите,а след това ги отворете (8-10 пъти).Направете кръгообразни движения на очите първо в едната,а после в другата посока (6-8 пъти).Погледнете към върха на молив,като го приближавате (на 5-7 см) и отдалечавате от носа (6-8 пъти).
     3.Изпънете ръката напред,като гледате към върха на пръстта разположен вертикално пред лицето.Бавно приближавайте пръстта като не го изпускате от поглед,докато не започнете да го виждате двоен.Повторете 6-8 пъти.
     4.Поставете показалеца на дясната ръка пред лицето на разстояние 25-30 см от очите.За 5-7 сек гледайте към върха на пръстта с двете очи.Закрийте с лявата ръка лявото око за 3-5 сек,след това махнете ръката и гледайте 3-5 сек с двете очи.Направете упражнението и за другото око.
     5.Преместете ръката на дясно и бавно местете на полусгъната ръка наляво.
     6.Седнете срещу прозореца на разстояние от около 30-33 см от стъклото.На стъклото на нивото на очите направете черта с диаметър 2-3 см.Гледайте 3-5 сек чертата,след това за 6-10 сек гледайте през стъклото и разгледайте внимателно детайлите им.Времето за наблюдение постепенно установете на 5-7 мин.
     След изпълнението на комплекса от упражнения махнете очилата и бързо мигайте в продължение на 1-2 мин.Това помага за подобрение на кръвообръщението.Затворете очи и масажирайте клепачите.
    • Коментари
     • Румяна 26 май 2020 11:45
      Стават ли за мързеливо око?
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter