0
Вход и Регистрация

Чорап за разширени вени без пръсти I компресия

28.00 лв.

Компресивни / стягащи / чорапи за разширени вени. Компресия клас I 18/21 mmHg. Със силиконова лента в горния край за задържане, без пръсти. Предназначение: при варикозни разширени вени и венозна недостатъчност, тромбофлебит и емболия, след операция, в случаи, когато са изписани от доктор за компресивна терапия при лимфен оток. Препоръчително е измерването да се извършва сутрин в легнало положение и отпочинали крака. Поради високата компресия е препоръчително консултация с лекар специалист!
Цената е за 1 брой.
Тегло 0.20 кг
oldurl

oldid

Марка

Размер

, , , , ,

Цвят

Бежов

Код: 5378 Категория:
Компресивни / стягащи / чорапи за разширени вени. Компресия клас II 23/32 mmHg. Със силиконова лента в горния край за задържане, без пръсти. Предназначение: при варикозни разширени вени и венозна недостатъчност, тромбофлебит и емболия, след операция, в случаи, когато са изписани от доктор за компресивна терапия при лимфен оток. Препоръчително е измерването да се извършва сутрин в легнало положение и отпочинали крака. Поради високата компресия е препоръчително консултация с лекар специалист!
Цената е за 1 брой.
Начин на употреба:

Обуват се  сутрин преди да станете от леглото. Ако се наложи да сваляте чорапите през деня е необходимо след това да поставите краката си на високо за около 10 - 15 мин. За да улесните обуването може да напудрите крака с талк или бебешка пудра. Можете да използвате и специалните обувалки за чорапи.

Размерите се вземат сутрин преди ставане от леглото със сантиметър в посочените зони.

Информация относно степените на компресия:

Профилактични (до 18 mm Hg) - предназначени за профилактика при бременни жени, при лица страдащи от наднормено тегло, лица предразположени към заболявания на вените (болки и отоци на краката вечер) и за хора пребиваващи продължително време в положение прав и седнал.

I степен (от 18 до 21 mm Hg) - предназначени за лечение и профилактика на варикозни разширени вени 1-ва степен, за лица продължително пребиваващи в положение прав и седнал и в до- и след родовия период;

II степен (от 23 до 32 mm Hg) - предназначени за лечение на варикозни разширени вени 3 и 4-та степен, лечение на тромбофлебит и емболия, след операции и в до- и след родовия период при жени с наднормено тегло;

III степен (от 34 до 46 mm Hg) - предназначени за лечение на лимфостази 1 и 2-ра степен, венозна недостатъчност в до- и след родовия период и др.

За употреба на продукти с II и III степен на компресия е препоръчителна консултация с лекар.

magnifier