0
Вход и Регистрация

Разширени вени

 • 3/4 компресивни мъжки чорапи

  3/4 компресивни мъжки чорапи

  31.90 лв.
 • 3/4 компресивни чорапи 140den

  3/4 компресивни чорапи 140den

  24.90 лв.
 • 3/4 компресивни чорапи 70den
  3/4 компресивни чорапи 70den

  3/4 компресивни чорапи 70den

  19.90 лв.
 • Антиемболичен чорап до кръста с колан

  Антиемболичен чорап до кръста с колан

  19.90 лв.
 • Компресивен налакътник

  Компресивен налакътник

  11.90 лв.
 • Компресивна глезенка
  Компресивна глезенка

  Компресивна глезенка

  16.00 лв.
 • Компресивна наколенка
  Компресивна наколенка

  Компресивна наколенка

  19.00 лв.
 • Компресионен ръкав
  Компресионен ръкав

  Компресионен ръкав

  26.00 лв.
 • Компресионен ръкав с пръст
  Компресионен ръкав с пръст

  Компресионен ръкав с пръст

  29.00 лв.
 • Обувалка за чорапи
  Обувалка за чорапи

  Обувалка за чорапи

  19.90 лв.
 • Чорап за разширени вени 3/4 без пръсти I компресия
  Чорап за разширени вени 3/4 без пръсти I компресия

  Чорап за разширени вени 3/4 без пръсти I компресия

  17.00 лв.
 • Чорап за разширени вени 3/4 без пръсти II компресия
  Чорап за разширени вени 3/4 без пръсти II компресия

  Чорап за разширени вени 3/4 без пръсти II компресия

  20.00 лв.
 • Чорап за разширени вени без пръсти I компресия
  Чорап за разширени вени без пръсти I компресия

  Чорап за разширени вени без пръсти I компресия

  28.00 лв.
 • Чорап за разширени вени без пръсти II компресия
  Чорап за разширени вени без пръсти I компресия

  Чорап за разширени вени без пръсти II компресия

  29.00 лв.
 • Чорапoгащи за разширени вени без пръсти II компресия
  Чорапoгащи за разширени вени без пръсти II компресия

  Чорапoгащи за разширени вени без пръсти II компресия

  59.90 лв.
 • Чорапогащи за разширени вени 140 den
  Чорапогащи за разширени вени 140 den

  Чорапогащи за разширени вени 140 den

  39.90 лв.
 • Чорапогащи за разширени вени 70 den
  Чорапогащи за разширени вени 70 den

  Чорапогащи за разширени вени 70 den

  32.90 лв.

Компресивният трикотаж е терапия, която може да намали до минимум проявите на разширени вени. Действието му се основава на градуирана компресия, в резултат на което натискът върху крака се разпределя физиологично.

Компресивни чорапогащи, чорапи, чорапи се препоръчват за бременни жени, хора, страдащи от разширени вени, след хирургични интервенции, спортисти в интензивни тренировки и тези, които са на крака дълго време или, обратно, водят заседнал начин на живот.

Компресионни чорапи

Терминът "компресия" означава "налягане". Не е трудно да се отгатне, че компресионното облекло оказва този натиск върху вените и подлежащите тъкани, като помага на венозната система да функционира нормално. Какво е компресионно бельо? Какви са разновидностите? И в какви случаи лекарят съветва да купувате компресионни чорапи?

Болест от всички възрасти

Хроничната венозна недостатъчност е разширяване на венозните стени и отслабване на клапите, може да се развие при човек на всяка възраст. В разговорната реч това заболяване често се обозначава с по-прост термин - "разширени вени". Локализацията на процеса се наблюдава най-често в областта на долните крайници. Именно в този случай, след преглед и провеждане на необходимите прегледи, лекарят препоръчва закупуване на компресионно бельо.

Трябва да се има предвид, че ако започнете това заболяване, то може да причини животозастрашаващи усложнения. Ако отложите лечението за дълго време, тогава рискът от развитие на тромбофлебит, трофични язви и венозна екзема се увеличава.

Компресионни чорапи: описание на функциите

Компресионният трикотаж е един от най-важните елементи на комплексната терапия за разширени вени. Основната му функция е да противодейства на застоя на кръвта и да ускорява движението й по вените. Първият компресионен трикотаж за разширени вени започва да се носи през 20-те години на миналия век в Европа. По-късно лекарите от цял ​​свят отбелязват благотворното му въздействие и активно започват да го използват при лечението на болестта.

Механизмът на действие е прост: компресионните чорапи за краката осигуряват натиск върху подлежащите тъкани и стените на вените, което подпомага функционирането на венозната система. Компресията ви позволява да допълните естествената функция на мускулно-венозната помпа, кръвта се движи нагоре по-активно.

Антиварикозни компресионни чорапи се носят при проблеми с вените. Подкрепа обаче е необходима не само в този случай. Това бельо се използва също:

Спортисти. За предотвратяване на проблеми с вените по време на интензивно физическо натоварване - например, когато се занимавате с вдигане на тежести или други спортове.

Лица, които са изложени на риск поради фактори като наследствена предразположеност, наднормено тегло, естество на работа. Известно е, че дейности, свързани с дълъг престой в изправено положение, са рисков фактор за венозната система. Работа, която включва дълго ходене, например, ако трябва да пътувате много поради работа, също може да повлияе негативно на здравето на вените.

Бременна. Компресионното бельо по време на бременност е много важна област на приложение. Това се дължи на факта, че периодът на раждане на дете става все по-изразено натоварване на венозната система на краката.

Компресионно бельо за разширени вени и не само:

Профилактично. От името на това трико е очевидно, че се използва за превантивни цели. Може да се закупи без задължителното предписание на флеболог.

Първият. Предписва се в началните етапи на заболяването - начална степен на оток, така наречените ретикуларни разширени вени (наличие на съдова "мрежа", "звездички").

Второ. Прилага се при по-тежка хронична венозна недостатъчност. Трикотажът от 2-ри клас на компресия, както и следващите класове, се използва стриктно по предписание на медицински специалист.

magnifier