0
Вход и Регистрация

Въздух

 • Дихателен тренажор „Самоздрав“ голям

  Дихателен тренажор „Самоздрав“ голям

  229.00 лв.
 • ДИХАТЕЛЕН ТРЕНАЖОР „ТРИ ТОПКИ“
  ДИХАТЕЛЕН ТРЕНАЖОР „ТРИ ТОПКИ“

  ДИХАТЕЛЕН ТРЕНАЖОР „ТРИ ТОПКИ“

  49.90 лв.
 • Йонизатор на въздух

  Йонизатор на въздух

  49.00 лв.
 • Йонизиращ пречиствател на въздух
  Йонизиращ пречиствател на въздух

  Йонизиращ пречиствател на въздух

  119.90 лв.
 • Лула за инхалации със соли

  Лула за инхалации със соли

  29.90 лв.
 • Пречиствател на въздух TPP640S BONECO ENVION
  Пречиствател на въздух TPP640S BONECO ENVION

  Пречиствател на въздух TPP640S BONECO ENVION

  450.00 лв.

Специалните симулатори допринасят за бързото възстановяване след заболявания, обостряния на хронични заболявания, наранявания или операции, стимулират сърдечно-съдовата система, подобряват кръвообращението и спомагат за насищането на тялото с кислород.

Симулаторът обикновено се състои от двукамерен резервоар и дихателна тръба. Вътрешната камера е за регулиране на натоварването, външната камера е за регулиране на вдишаната смес (обикновено газово-въздушна смес с намалено съдържание на кислород).

Повечето уреди за упражнения променят състава на въздуха, който вдишвате. Например, по време на изкуствено дишане човек се съживява чрез принудително пълнене на белите му дробове с издишван въздух. Концентрацията на въглероден диоксид в него е 100 пъти по-голяма, отколкото в състава на атмосферния въздух. В състава на артериалната кръв въглеродният диоксид под формата на въглероден диоксид трябва да бъде 6-6,5%. Ако стане по-малко, има промяна в киселинно-алкалния баланс в кръвта. В резултат на това се нарушават биохимичните процеси, възниква спазъм на малки съдове и намалява кръвоснабдяването на органите и тъканите на тялото.

Симулаторът също така повишава нивото на въглероден диоксид във вдишвания въздух. В резултат на това съдовете се разширяват и стават по-еластични. Освен това честотата на вдишвания по време на дишане намалява и дълбочината на дишането се увеличава.

magnifier