0
Вход и Регистрация

Иригатор (клизма)

от: 26.90 лв.

Удобен и практичен медицински инструмент, който се използва за прочистване на червата преди преглед или операция, както и в домашни условия като очистителни и лечебни клизми при запек, чревна конгестия, както и клизми за отслабване.

В допълнение, иригатора се използва за гинекологични процедури: напояване или душ.

Изработена е от висококачествена медицинска гума и е с обем 1,2 литра или 2,0 литра.

Продуктът е лесен за почистване и дезинфекция, което осигурява максимална хигиена по време на употреба.

Тегло 0.3 кг
oldurl

oldid

Вместимост

1.2 л., 2.0 л.

Код: 0606 Категория:

Преди процедурата пациентът лежи на диван или друга хоризонтална повърхност: настрани с колене, изтеглени към гърдите, или заема поза на четири крака. Накрайникът се поставя в ректума с леки кръгови движения на дълбочина около 10 см, кранчето се отваря, позволявайки на течността да навлезе в червата.

В края на процедурата трябва бавно да извадите върха, да напрегнете тазовите и коремните мускули, като задържите водата вътре за около 10-15 минути, след това отидете до тоалетната и изпразнете червата.

Препоръчително е да използвате клизмата за възрастни и юноши с тегло над 40 кг. За деца клизма трябва да се направи с други устройства. За по-добър контрол на процеса е препоръчително да използвате помощ от трета страна. Процедурата може да се извърши самостоятелно само с достатъчно умения.

ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ

Клизмите не трябва да се използват по време на бременност или менструация; болка с неизвестен произход в корема; с чревна обструкция; вътрешно кървене; язвени и ерозивни лезии на чревните стени; тежка бъбречна и чернодробна недостатъчност.

Не използвайте студена или гореща вода, каквито и да било разтвори или разяждащи вещества за клизма. По време и след процедурата не трябва да има силен дискомфорт или влошаване на благосъстоянието. Клизма е спешно средство, което помага за бързото отстраняване на токсичните съединения от червата, предотвратявайки тяхното усвояване в кръвта. Противопоказно е да се използва систематично като курс на лечение, тъй като това може да предизвика промяна в структурата на лигавиците и да доведе до нарушаване на нормалния чревен тонус.

magnifier