0
Вход и Регистрация

Комплект от 4 броя вендузи за тяло и лице

29.90 лв.

В основата на действието на вендузният масаж лежи рефлекторния метод, основан на възникването на хеперемия, дразнене на кожните рецептори от създадения във вендузата вакуум.

Тегло 0.15 кг
oldurl

oldid

Код: 0202 Категории: ,

Вендузен масаж на тяло и лице

В основата на действието на вендузният масаж лежи рефлекторния метод, основан на възникването на хеперемия, дразнене на кожните рецептори от създадения във вендузата вакуум. За мясаж на тялото се използват  вендузи с размери с диаметър: 5,5см и 7 см. Под влияние на вендузния масаж се подобрява периферната циркулация на кръвта, лимфата, между тъканната течност. Отстранява се появяването на застой, усилва се обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци на тялото. Кожата става еластична, повишава се съпротивлението й към температурни и механични фактори, подобрява се съкратителната функция на мускулите, повишават се техния тонус и еластичност.

При въздействието на вакуум-терапията се извършва отделяне на екстракта на мастните и потните жлези. В неговия състав влизат, освен соли, ацетон, жлъчни киселини, които в определени концентрации са токсични за организма. Това дава възможност да се сравни метода на вендузния масаж с ефекта на банята.

Метод на провеждане

Масажираната повърхност се намазва с затоплено растително масло, масажен крем или вазелин. Поставят се 1 или 2 вендузи дозирайки силата на вакуума , притискайки балона. При това е необходимо да се взема в предвид чувствителността на кожата на зоната на масаж.След това, със засмуканата вендуза трябва да се правят пълзящи масажни движения по посока указана на рисунката. Движенията могат да бъдат праволинейни, кръгови или зигзагообразни. Продължителността на масажа е индивидуална.

Процедурите се провеждат ежедневно.Количеството на процедурите зависи от състоянието на пациента и може да възлиза на 5-10. След провеждането на процедурите на пациента е необходима почивка в помещение с температура не по-ниска от 18 градуса , в течение на не по-малко от 30 минути.

1. При остеохондроза се правят плъзгащи масажни движения от кръста към шийния прешлен. Особено внимание се отделя на масажа на паравертебралните зони на разстояние 2-3 сантиметра от гръбначния стълб. Движенията са праволинейни при това “нагоре” вендузата се движи , така че пред нея да “върви” сгъната кожа , а “надолу” – без усилие.

1а. При шийна остеохондроза се правят кръгови движения около седмия прешлен ( за да го намерите трябва да се наклони главата – той е най-издаденият прешлен). Посоката на движение е по часовниковата стрелка без да се опира вендузата в прешлена.Количеството на движенията е нечетно число ( 11-15). След процедурата се прави масаж на трапецовидните мускули от главата към раменете.

2. При простудни заболявания, бронхити, пневмонии се масажи от долните ъгли на лопатки към раменете , страничните повърхности на гръдния кош към лявото и дясното рамо. Под въздействието на вендузния масаж се подобрява дишането , понижава се температурата на тялото. След края на процедурата болния трябва да се увие в одеало и да пие чай с лимон или малина.

3. При миозити на кръстните мускули се масажира кръста , при миозити на предраменните мускули се масажират мускулите на задната повърхност на шията и гърба. При радикулит се масажира кръстната област , а ако болката рефлектира и в крака , тогава и задната повърхност на крака.

4. При целулит се провежда вендузен масаж на мускулите на бедрата и седалището. Движението на вендузите е кръгово , зигзагообразно и праволинейно ( всеки вид по 5-6 пъти) . Под въздействието на вендузния масаж протича механично разделяне на мастните клетки. За усилване на ефекта може да се намаже масажната повърхност с анти-целулитен крем. Период на провеждане на масажите – 1 месец.

Внимание! Не трябва да се масажира вътрешната повърхност на бедрата при хронична херния и апандисит.

5. За да се повиши имунитета при слабите , продължително боледуващи хора , се използва метода на автохемотерапията , който се състои в прилагането върху кожата на седалището на вендуза в режим на дълбок вакуум. Продължителност на лечението – 1 месец.

6. Масажът при травми се прилага за нормализиране на кръвния и лимфния поток, отстраняване на болестния синдром , успокояване на отоци и хематоми, регенерация и репарация на тъканите, нормализиране на окислително-възстановителните процеси. Масажът започва да се прилага на травмираната зона и постепенно се спуска към принадлежащите към зоната участъци.

Физиотерапевтична процедура

Лечебният ефект на физиотерапевтичната процедура “вендузи” се осъществява благодарение на вакуума предизвикващ прилив на кръв и лимфа към кожата от дълбоко разположените тъкани , които оказват рефлекторно въздействие на кръвоносните съдове на вътрешните органи. Освен това в областта на въздействие се образуват биологично активни вещества стимулиращи обменните и възстановителните процеси.

Вендузен масаж на лице и шия : той активизира работата на клетките в дълбоките слоеве на кожата за производство на колаген и еластин.

За вендузен масаж на лице се използват вендузи с голени 1.5см и 3.7см По този начин, с редовно прилагане на лицето той има силен подмладяващ ефект. Вендузите за вакумен масаж на лицето са предназначени за употреба в домашни условия и в салоните за красота.

Показанията за използването на този вид масаж са:

- Загуба на еластичността на кожата;

- Жълтеникав цвят на лицето;

- Подуване на лицето;

- Видима двойна брадичка;

- Бръчки и т.н.

Допълнителни предимства на този масаж - рефлеторното въздействие върху разположените върху лицето и шията биологично активни точки. Масажа на лицето е необходима част от козметичните грижи за кожата на лицето и шията. Той осигурява подобрена циркулация на кръвта, нормализира обмяната на веществата, спомага за отделяне на метаболитните продукти. Масажа на лицето помага на кожата да диша, и да се обогатява с кислород, противодейства на застояването

на кръвта. По време на масажа на лицето укрепва мускулите и тъканите, кожата става по-млада и по-еластична.

Ежедневна грижа за лицето

Да се прави веднага след нанасянето на козметиката за лице за засилване и подобряване на нейният ефект.

- 2-3 минути на ден

- ежедневно

- засилва действието на активните съставки на козметиката, засилва

 по-дълбокото усвояване.

- има поддържащ ефект

Курсов масаж

Той се използва за коригиране на контура на лицето, срещу отоци, възстановяване на силата на дълбоките слоеве на кожата.

- 10-15 минути на ден

- курс 3 седмици

- периодичност - 2 пъти годишно

ПОКАЗАНИЯ:

Предотвратяване на стареенето на кожата; стимулира регенерацията на клетките на кожата; премахване на отоци и подпухналост в областа на лицето; корекция на двойна брадичка.

Провеждайте масажите в съответствие с инструкцията.

Внимание! При първия масаж може да се появят зачервявания, което е показател за нарушения микроциркулацията и служи като индикатор за необходимостта от бъдещето провеждане на процедурите.

Противопоказания при масаж на лицето:

Гнойни и възпалителни процеси на кожата на лицето; остро възпаление на лицевия нерв; травматични заболявания на кожата; хипертрофични белези; хипертония; хипертонична криза; брадавици; херпес в остър стадий; гъбични заболявания на кожата; психични разстройства; тумори; ; хипертрихоза (повишено окосмяване); нетрезво състояние; обостряне на хронични заболявания; розацея (разширени капиляри ), да се прави с повишено внимание. Възможни нежелани реакции. Ако се съмнявате във възможностите си прилагане и справяне с масажа на лицето и шията, се препоръчва да се консултирате със специалист.

Преди прилагане обработете вендузите с 3% разтвор на водороден прекис с добавянето на миилен препарат, след това се измиват обилно с вода. За дезинфекция банки напълно пото-пени в 6% водороден прекис в продължение на 6 часа при температура не по-ниска от 18 градуса целзии. Да се съхраняват в опаковката си на недостъпно за деца място.

Техника на масаж

Внимателно прочетете инструкциите преди употреба. Ако имате някакви въпроси, консултирайте се със специалист. За постигане на оптимални резултати трябва стриктно да изпълняват препоръките, изложени в това ръководство. Почистете кожата на лицето и шията с тоалетно мляко или специален лосион. Нанесете върху лицето, шията и врата козметичено масажно масло ; започнете с леки масажни движения първоначално с ръка а след това с подходящата вендуза създавайки дозиран вакум, в зависимост от силата на стискане на балона на вендузата. Правете плъзгащи масажни движения, те могат да бъдат в права линия,кръгови,спираловидни и на зиг-заг. Масажните движения трябва да се извършва бавно и плавно, ритмично, без резки издърпвания. Време на провеждане на масажа е индивидуално провежда се до леко порозовяване на кожата. След провеждането на масажа не излизайте веднага на улицата, особено в студено време.

Шия

За масаж, използвайте една вендуза с ф 15 или 37 мм.

Направете кръгови движения около централната точка на седми шиен прешлен (за да го намерите, трябва да си наклоните главата напред, той ще бъде най-виднимият прешлен).Движете вендузата по посока на часовниковата стрелка, без да докосвате седми прешлен.. След това направете масаж на трапецовидния мускул от главата до раменете, според рисунка Движенията се извършват 3-7 пъти от всяка страна.

Чело и нос

Да работи в тази област се използва вендуза с ф 15 или 37 мм. Направете плъзгащи масажни движения вертикално - от горният край на веждите нагоре, според рисунка 1.2. от центъра на челото на ляво и от центъра на челото на дясно, вижте рисунка в дясно най горе .. Необходимо е да държи кожата от страната където

 започвате масажа с ръката. Следва масаж от средата на горният край на носа с дъговидни движения до средата на веждите от двете страни последователно .Извършвасе 3-4 пъти, Кожата трябва леко да порозовее.

Бръчки по лицето в областта на очите

Да се използва вендуза с ф 15 или 37 мм. Поставете показалеца на свободната си ръка точно над външния край на веждите, палеца върху долната част под окото. Прекарайте вендузата с масаж по външния край на окото нагоре и надолу в полукръг. Извършвасе 3-4 пъти.

Централната част на лицето

Да се използва вендуза с ф 15 или 37 мм. Започнете с вендузата от ъглите на устата и предвижете до долната основа на ушната мида. В центъра на бузите може да задържите за кратко. Правете това упражнение с редуване на всяка страна на лицето, след това от основата на ноздрите до горният край на ушната мида.Когато правите тези упражнения следете да не се разтяга кожата на лицето като с пръсти притискате кожата на лицетона мястото от където започва движението на вендузата.

Бузи и скули

Масажните движения се препоръчва с да се правят с отворена уста (изговаряне на звука "О"). Да работи в тази област с вендуза с ф 15 или 37 мм Движете вендузата от средата на бузата на ниво основата на ноздрата на носа до ъгъла на усните и след това до горния край на ушната мида и в обратната посока 4,3 пъти

и от другата страна повторете същите движения 3,4 пъти. Индикатор за край на процедурата е лекото порозовяване на кожата.

Под брадичка

За да работите в тази област, използвайте вендуза ф 15 или 37 мм. За да се премахнат мастните натрупвания, поставетевендузата под брадичката и плъзгайте

 плавно без резки издърпвания с кръгови движения, след това просто плъзнете под арката на челюстта в двете посоки.. Извършвайте 3 до 4 пъти.

Уста

За да работите в тази област, използвайте вендуза ф15 мм. Прекарайте вендузата около устните.

 

Метод на провеждане

Масажираната повърхност се намазва с затоплено растително масло, масажен крем или вазелин. Поставят се 1 или 2 вендузи дозирайки силата на вакуума , притискайки балона. При това е необходимо да се взема в предвид чувствителността на кожата на пациента.След това, със засмуканата вендуза трябва да се правят пълзящи масажни движения по посока указана на рисунката. Движенията могат да бъдат праволинейни, кръгови или зигзагообразни. Продължителността на масажа е индивидуална.

Процедурите се провеждат ежедневно.Количеството на процедурите зависи от състоянието на пациента и може да възлиза на 5-10. След провеждането на процедурите на пациента е необходима почивка в помещение с температура не по-ниска от 18 градуса , в течение на не по-малко от 30 минути.

1. При остеохондроза се правят плъзгащи масажни движения от кръста към шийния прешлен. Особено внимание се отделя на масажа на паравертебралните зони на разстояние 2-3 сантиметра от гръбначния стълб. Движенията са праволинейни при това “нагоре” вендузата се движи , така че пред нея да “върви” сгъната кожа , а “надолу” – без усилие.

1а. При шийна остеохондроза се правят кръгови движения около седмия прешлен ( за да го намерите трябва да се наклони главата – той е най-издаденият прешлен). Посоката на движение е по часовниковата стрелка без да се опира вендузата в прешлена.Количеството на движенията е нечетно число ( 11-15). След процедурата се прави масаж на трапецовидните мускули от главата към раменете.

2. При простудни заболявания, бронхити, пневмонии се масажи от долните ъгли на лопатки към раменете , страничните повърхности на гръдния кош към лявото и дясното рамо. Под въздействието на вендузния масаж се подобрява дишането , понижава се температурата на тялото. След края на процедурата болния трябва да се увие в одеало и да пие чай с лимон или малина.

3. При миозити на кръстните мускули се масажира кръста , при миозити на предраменните мускули се масажират мускулите на задната повърхност на шията и гърба. При радикулит се масажира кръстната област , а ако болката рефлектира и в крака , тогава и задната повърхност на крака.

4. При целулит се провежда вендузен масаж на мускулите на бедрата и седалището. Движението на вендузите е кръгово , зигзагообразно и праволинейно ( всеки вид по 5-6 пъти) . Под въздействието на вендузния масаж протича механично разделяне на мастните клетки. За усилване на ефекта може да се намаже масажната повърхност с анти-целулитен крем. Период на провеждане на масажите – 1 месец.

Внимание! Не трябва да се масажира вътрешната повърхност на бедрата при хронична херния и апандисит.

5. За да се повиши имунитета при слабите , продължително боледуващи хора , се използва метода на автохемотерапията , който се състои в прилагането върху кожата на седалището на вендуза в режим на дълбок вакуум. Продължителност на лечението – 1 месец.

6. Масажът при травми се прилага за нормализиране на кръвния и лимфния поток, отстраняване на болестния синдром , успокояване на отоци и хематоми, регенерация и репарация на тъканите, нормализиране на окислително-възстановителните процеси. Масажът започва да се прилага на травмираната зона и постепенно се спуска към принадлежащите към зоната участъци.

Физиотерапевтична процедура

Лечебният ефект на физиотерапевтичната процедура “вендузи” се осъществява благодарение на вакуума предизвикващ прилив на кръв и лимфа към кожата от дълбоко разположените тъкани , които оказват рефлекторно въздействие на кръвоносните съдове на вътрешните органи. Освен това в областта на въздействие се образуват биологично активни вещества стимулиращи обменните и възстановителните процеси.

Показания за ползване

-           възпалителни заболявания на дихателните органи: бронхити , пневмонии , плеврити , профилактика на хипостатични пневмонии.

-           остри и хронични миозити,нейтомизоти,невралгии,неврити и периневрити, остеохондрози.

 

Начин на употреба

-   Вендузите се дезинфекцират като се изтриват 2 пъти в интервал от 10 минути с марлена салфетка използвайки 3% разтвор на перексиводород с добавено 0,5% миещо средство или в 1% разтвор хларамин.

-  Провеждането на процедурите пациентът е в легнало или седнало положение. За по-добро засмукване на вендузите се препоръчва кожата да се намаже с вазелин , растително масло ( стерилно) или масажен крем.

-   За да се постави вендузата с пръстите на ръката , силно се притиска балонът й по средата, плътно се поставя гърлото върху кожата и се отпуска.

-  При поставяне на вендузи върху дете е необходимо да се има в предвид дозирането на вакуума чрез по-лекото притискане на балона , изхождайки от възрастта на детето.

-    След провеждането на процедурата вендузата се отстранява , хващайки балона й с пръстите на ръката.

-    Продължителност на процедурата – 15 или 37 – 25 минути . Продължителност на лечението – индивидуално.

Противопоказания за прилагане на вендузния масаж и физиотерапевтичната процедура

Кръвотечения в белите дробове, туберкулоза на белите дробове в активен стадий , злокачествени и доброкачествени тумори,  кожни заболявания и изострена кожна чувствителност, заболявания на кръвта, силно изтощение на болния, нарушения на сърдечния ритъм, хипертоническа болест 3 степен.

Не трябва да се поставят вендузите на гръбначния стълб, в областта на сърцето, бъбреците и млечните жлези при жените.

Всички процедури трябва да са съгласувани с лекуващия лекар.

magnifier