0
Вход и Регистрация

Надуваем матрак антидекубитален

119.90 лв.

Антидекубиталният матрак е показан за профилактика на декубитални язви или при лечение след появата им, при хора, обездвижени на легло по различни медицински причини. Раните от залежаване са сред най-опасните и трудни за лечение, които се получават от натиска, упражняван от тежестта на тялото върху някои негови участъци.

Тегло 2 кг

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.

Код: 0639 Категория:

Антидекубиталният матрак е показан за профилактика на декубитални язви или при лечение след появата им, при хора, обездвижени на легло по различни медицински причини. Раните от залежаване са сред най-опасните и трудни за лечение, които се получават от натиска, упражняван от тежестта на тялото върху някои негови участъци.

Дори в случаите, когато са установени рани от залежаване, но е започнато медицинско лечение, матракът против залежаване не може да бъде заменен с нищо друго и е пряко свързан с успеха на лечението и очевидното подобрение на здравето на пациента.

Работата на матрака против рани от залежаване се основава на непрекъснато изпомпване и евакуация на въздуха, подаван от помпата, с която е оборудван. Това движение на въздуха се извършва в двойна верига и отделно от въздушните камери. По този начин медицинският матрак ще има различни зони на натиск по цялата си повърхност, като се прилага непрекъснат и цялостен масаж на зоните, с които тялото влиза в контакт с матрака.

Резултатът от продължителната употреба на матрак против залежаване е възстановяване на нормалното кръвообращение в зоните на натиск и елиминиране на риска от поява на рани от залежаване или ускоряване на заздравяването на вече наличните.

Антидекубиталната система се състои от противоплъзгащ матрак и алтернативна помпа за налягане.

Този противоплъзгащ матрак може да се постави както на нормално легло, така и на фотьойл, като дава възможност на пациента да променя позицията на тялото, освобождавайки тялото от натиска на декубитуса. Осигурява вентилация и аерация, намалявайки влажността, фактор, благоприятстващ заболяването.

Медицински матрак с компресор, с антидекубитална система:

  • Изработен е от сертифицирани материали, лесен за монтаж и използване;
  • Осигурява дългосрочна индивидуална грижа в домашни условия;
  • Помага за подобряване на кръвообращението и в същото време за комфорта на потребителя.

Препоръчва се за профилактика и лечение на рани от залежаване, които могат да се появят след продължителен престой в болница или в домашни условия. Редувайки точките на контакт с кожата, прави деликатен масаж, който позволява добър приток на кръв и добра оксигенация на тъканите.

Лесен монтаж, използване и поддръжка с възможност за регулиране на налягането в клетките в зависимост от теглото на човека.

Раните от залежаване могат да бъдат излекувани само ако се премахне натискът върху засегнатата област. Най-лесният начин да намалите риска от рани е да избягвате да стоите в едно и също положение за дълги периоди от време. В много случаи това е невъзможно и най-ефективният начин за предотвратяване на рани от налягане е матракът против хлъзгане.

 Характеристики на антидекубиталия матрак:

- максимално поддържано тегло - 135 кг.

- регулируемо налягане

- алтернативен цикъл - 6 мин.

- захранване: 220 V – 50 Hz

- съдържа 130 балончета с височина 7 см, които придават на матрака вид на пчелна пита

- материал: PVC изработка в съответствие с европейските стандарти CE

- ремонтен комплект – лепило с лепенка

- размери: 200см х 90см х 7см

 -размери компресор 26см/13см/10см.

-компресор:220V 50Hz, 0.1A max T1A

Комплектът съдържа: матрак тип пчелна пита, компресор и свързващия маркуч + ремонтен комплект: специално лепило плюс лепенки.

ВНИМАНИЕ!

Компресорът трябва да работи постоянно, докато пациентът седи на матрака, за да осигури редуващо се надуване и изпускане на клетките. Това гарантира противоплъзгащия ефект.

magnifier