• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
    • ДИХАТЕЛЕН ТРЕНАЖОР „ТРИ ТОПКИ“

     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад
     Арт. №: 0200

     Симулатор на дишане! Защо Ви е необходим дихателен симулатор? През деня човек извършва повече от 20 хиляди вдишвания. Във физически активни дни при ходене, работа, фитнес или спортни тренировки, броят на вдишванията може да достигне 30 хиляди на ден. Въпреки това, дори добре тренирани спортисти не дишат оптимално по време на тренировки  и състезания, а проучванията показват, че специалната тренировка на дихателните мускули може да подобри тяхното представяне.

     Симулатор на дишане! Защо Ви е необходим дихателен симулатор? През деня човек извършва повече от 20 хиляди вдишвания. Във физически активни дни при ходене, работа, фитнес или спортни тренировки, броят на вдишванията може да достигне 30 хиляди на ден. Въпреки това, дори добре тренирани спортисти не дишат оптимално по време на тренировки  и състезания, а проучванията показват, че специалната тренировка на дихателните мускули може да подобри тяхното представяне. В допълнение към основната си функция да транспортират въздух към и от белите дробове, дихателните мускули играят важна роля за стабилизирането и движението на тялото. Също така, симулатора  изпълнява превантивна функция, спомагайки за предотвратяването на  развитието на УНГ заболявания, респираторни заболявания (бронхиална астма, бронхит, туберкулоза), сърдечно-съдови заболявания (аритмия, хипертония). Използва се за спомагане при рехабилитация след инфаркти и инсулти. Проблеми с дишането, причинени от заболяване или от напредване на възрастта, могат да нарушат нормалния начин на живот. Използването на симулатора възстановява дихателната сила и намалява задуха при хора с астма или дихателни проблеми .

     Как работи: въздейства върху дишането, като Ви позволява да контролирате силата на дишането (в зависимост от това кой го използва, дете или възрастен). Особеността на симулатора "Три топки" е, че може да работи както при вдишване, така и при издишване. Преди да използвате симулатора, изплакнете мундщука с топла вода, седнете и дръжте тренажора в вертикално положение.

     При вдишване:

     Обхванете  мундщука с устни, всичките 3 топки са отдолу. При вдишване първата топка постепенно се издига. Продължете да вдишвате и втората топка се издига. Опитайте се да ги държите заедно в горно положение възможно най-дълго. След няколко тренировки Вие ще може да вдигне и задържите всичките 3 топки за 2-3 секунди в горно положение.  Извадете мундщука от устата си и издишайте. Починете малко и повторете процедурата. При самото вдишване трябва поемането на въздух да става само през тренажора. Не трябва да поемате въздух през нос. Тези тренировки трябва да се провеждат поне 5-6 пъти през деня, като продължителността е 5-10 минути. Общата продължителност минимално е  7-14 дни; максимално до 2-3 месеца.

     При издишване:

     За да може симулаторът да работи при издишване, трябва да завъртите симулатора на 180 градуса. Вдишайте дълбоко, след което  обхванете  мундщука с устни и  издишайте  (при работа на симулатора на издишване трябва да се издигат само синята и червената  топки). Извадете мундщука от устата си и вдишайте. Самото издишване трябва да става само през тренажора. Не трябва да издишвате въздух през носа. Тези тренировки трябва да се провеждат поне 5-6 пъти през деня, като продължителността е 5-10 минути. Общата продължителност минимално е  7-14 дни; максимално до 2-3 месеца.  

     Симулаторът е предназначен за индивидуална употреба, много лесен за използване и грижа.

     Трифло Triflo

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter