• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0887 80 10 35
     • Стелки

      Стелки, полустелки, подложки и вложки за обувки, други коригиращи продукти:

      -          предназначени за премахване и лечение на признаци на деформации на краката, опорно-двигателния апарат;

      -          помагат да се предотврати прогресирането на патологиите;

      -          направете носенето на обувки възможно най-удобно - без болка и умора в краката.

      Ортопедичните продукти за стъпалата помагат при плоски стъпала (напречно, надлъжно, комбинирано, фиксирано и нефиксирано, разпръскване на стъпалата), кухини, петни шпори, халукс валгусна деформация, варусни и валгусни деформации на стъпалата, неврома на Мортън, чуковидни пръсти и пръстите на ноктите, както и при разширени вени, диабет, сколиоза, остеохондроза, артроза, прекомерно изпотяване на краката (хиперхидроза), подагра, наранявания на долните крайници.

      Имате нужда и от ортопедични продукти, ако има признаци:

      -          мазоли, мазоли, пукнатини, врастнали нокти;

      -          неравномерно подхлъзване на обувките;

      -          бърза умора на краката след ходене;

      -          болка и крампи в краката;

      -          подуване на краката.

      Преди да закупите ортопедични продукти, посетете ортопед. Той ще диагностицира и предпише най-ефективните модели, които отговарят на вашето здраве и начин на живот.

      Самостоятелният избор на продукт се основава на опасения и може да вземе предвид модела на обувката.

      Ортопедичните стелки засягат стъпалото, ставите и цялата опорно-двигателна система. Фабрични или индивидуално изработени стелки ще помогнат за решаването на някой от горните проблеми, както и ще придадат комфорт при носене на обувки.

      Широка гама от асортименти ви позволява да изберете модел на стелка за почти всяка ежедневна обувка: отворена и затворена, лятна, зимна и демисезонна, тесна, модел с и без токчета, както и за спортни обувки (кецове, ботуши за сноуборд, кънки , футболни обувки и др.) . Ортопедичните стелки могат да се прехвърлят от един чифт обувки на друг.

      Полустелките имат същите индикации за носене като стелките. Основни задачи: компенсиране на изкривената биомеханика на стъпалото, преразпределение на натоварването, повишаване на комфорта на моделните обувки.

      Такива продукти се избират за отворени, моделни обувки с токчета.

      Повечето полустелки имат лепилна подложка и са предназначени да паснат на един чифт обувки.

      Коректорите на краката осигуряват анатомично правилна позиция на пръстите на краката, предпазват деформираните стави от болка, триене в обувките и наранявания. Предназначен за профилактика и корекция на чуковидни, усукани пръсти, халукс валгус деформация на първия пръст на крака (халукс валгус), мазоли, мазоли, наранявания.

      Препоръчва се за използване в широки обувки с широк връх, височина на тока не повече от 4 см и гъвкава подметка.

      Вложките, подложките са предназначени за локална корекция в различни части на краката. Изборът се основава на диагнозата и мястото на деформацията. Предлагат се вложки за предната част, средната част на стъпалото и метатарзалните подложки с интердигитална преграда.

      Повечето подложки и подложки пасват на всяка обувка. Важно е да се гарантира, че подложката е фиксирана в желаната част на стъпалото и изпълнява функциите си.

       

      Подложките за пети са необходими при петни шпори, за регулиране на дължината на краката, при болки в областта на петата и глезенната става, артрози и артрити на глезенните стави, рехабилитация след наранявания на петите и долните крайници. Има силиконови, с фиксираща лепяща лента, клиновидни, разтоварващи, куповидни, за коригиране на различни дължини на крака, с опора за свода.

      Подложките за петите са предназначени за затворени обувки. Повечето от обувките имат залепваща подложка, така че трябва да се монтират във всеки чифт обувки, който носите.

      В случаите, когато степента на деформация на единия крак се различава от другия, с тежка деформация на стъпалата, при наличие на патологии в опорно-двигателния апарат, ортопедите препоръчват индивидуални ортопедични стелки. При производството на такива стелки се вземат предвид всички характеристики на краката, опорно-двигателния апарат, начина на живот и модела на обувките, за които са предназначени. В сравнение с готовите фабрични продукти, индивидуалните стелки имат по-осезаем терапевтичен ефект.

     • Филтър
    • Последно гледани
    • Newsletter